+38 (050) 750-09-58 (роздріб)
+38 (067) 340-31-03 (гурт)
Передзвоніть мені

Як зігнути профнастил: різновиди та особливості процесів згинання

Як зігнути профнастил

Господарські будівлі, дахове покриття, огороджувальні конструкції – в цих та багатьох інших моментах профнастил знайшов своє застосування. Будівельний матеріал цінується за тривалий термін служби, естетичний вигляд, легкість монтажу, привабливу вартість. Основна складність, яка виникає при роботі з профнастилом, – як закріпити його на поверхнях будівель дугоподібної форми або на рельєфних конструкціях. Як зігнути настил, які інструменти та різновиди гнучкі застосувати? Про це розповімо далі.

Особливості та способи згину:

Можливість згинання залежить від структури і властивостей листів. Оцинкований профнастил покривається полімерами, жорсткість полотен формується профілюванням, довжина якого 6 або 12 метрів, а ширина до 1,5. Залежно від мети згинання розрізняють такі різновиди зміни форми Перший вид зміни форми використовується переважно при зведенні огороджень або облицюванні фасадів будівель. Поперечна гнучка сприяє порушенню товарного вигляду виробу і цілісності захисного покриття. При ній відбувається деформація прочностного каркаса хвилі. Даний спосіб широко застосовується для створення арочних конструкцій. Але виробники рекомендують відмовитися від рівних листів на користь промислового гнутого профнастилу.

Листозгинальні пристрої

Найпростіший спосіб змінити форми будівельного матеріалу для обробки будинку або укладання покрівлі – використовувати молоток. Такий процес не характеризується тривалістю і складністю, але вимагає уважності. При зміні форми матеріалу можна допустити помилок. Існує висока ймовірність отримання неякісного вигину. Для створення листів складних конфігурацій застосовуються такі види пристроїв:
– апарати з пневматикою;
– верстати з електромеханіки;
– моделі пристроїв з гідравлічними установками;
– ручні апарати (поворотна система з гибочной балкою).
Останні варіанти – оптимальне рішення для дрібномасштабних цілей. Такі пристрої легко експлуатуються і характеризуються простотою в обслуговуванні. Для роботи на промислових агрегатах необхідні досвід і майстерність.